Fysio Rozengracht
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

 


Fysio feiten
 
Sportspreekuur
Feit geplaatst op 6 januari 2017

Vanaf januari 2017 start Fysiotherapie Rozengracht een sportspreekuur. Het sportspreekuur is gratis. Het doel van dit 15 minuten durende consult is om een screening uit te voeren met betrekking tot de sportblessure. Dit spreekuur wordt uitgevoerd door Danny Cevaal, fysiotherapeut en manueeltherapeut i.o.

Lees meer
 
 
 
Aangesloten bij Parkinsonnet
Feit geplaatst op 9 juni 2016

Onze praktijk is sinds enige tijd aangesloten bij ParkinsonNet

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben en de ziekte van Parkinson is dan ook erg complex. Voor geen enkele patiënt is het beeld van parkinsonsymptomen hetzelfde.
Voorbeelden symptomen ziekte van Parkinson:

  • Trillen (tremor) van de handen, benen, kin of tong
  • Trager worden van bewegingen (bradykinesie), moeite met starten van bewegingen (akinesie) en ontbreken van automatische bewegingen (hypokinesie)
  • Stijfheid van de spieren (rigiditeit)
  • Houding- en evenwichtsproblemen en soms vallen bij langer bestaan van de ziekte
  • 'Bevriezen' van de benen tijdens lopen (freezing), waardoor het lijkt alsof de voeten aan de vloer blijven plakken

Naast de bovengenoemde symptomen kunnen een breed scala aan andere klachten optreden zoals trager denken, verminderde reuk, slaapstoornissen, obstipatie, stemmingsproblemen en verandering van seksuele behoeften. Bovenstaande symptomen treden alleen lang niet bij alle patiënten op. Daarnaast verschilt de ernst van de klachten en het beloop van de ziekte van patiënt tot patiënt. Dit geldt zeker voor patiënten met aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson, de zogeheten atypische parkinsonismen.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

Als u problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed, kunt u veel baat hebben bij fysiotherapie. Dat is ook het geval als uw conditie minder wordt of als u nek- of schouderklachten heeft. Contact met de fysiotherapeut is ook zinvol als u vaker valt en juist geneigd bent om minder te bewegen. Dat is begrijpelijk. Actief blijven heeft echter een positieve uitwerking op uw klachten en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals broze botten, verstopping of problemen met uw hart.
Het is vooral belangrijk om zelfstandig uw klachten blijvend onder controle te houden. Hiervoor heeft de fysiotherapeut, naast de behandeling, een activeringsprogramma. Dit programma stimuleert om na afloop van de therapie te blijven bewegen en de gezonde leefgewoonten voort te zetten. Dat gaat gemakkelijker als u plezier heeft in de activiteiten en (eventueel) als u ze in groepsverband doet. De fysiotherapeut adviseert dan ook graag over activiteiten die bij u passen.
Wat is ParkinsonNet?
ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Bijna 3.000 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en verpleegkundigen), verdeeld over 70 regio's zijn aangesloten bij dit netwerk.
Het streven is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Dit door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek. Een optimale samenwerking tussen de zorgverleners wordt gefaciliteerd en  de kwaliteit van de aangesloten zorgverleners transparant gemaakt.

Voor meer informatie:
www.parkinsonnet.nl

 
 

Ruimere openingstijden
Feit geplaatst op 15 januari 2015

Behandeling zijn bij ons mogelijk tussen de volgende tijdstippen:

• Ma | Di | Woe | Vrij:
• Do:
07.30 - 19.00 uur
07.30 - 21.00 uur
 
 
Onze nieuwe partners
Feit geplaatst op 10 februari 2015
 
Sinds enige tijd werken we samen met twee nieuwe partners, te weten:

Compressiespecialist
Podotherapie Hermanns

Meer informatie over deze samenwerkingen leest u op onze 'Partners pagina'
 
 

Bekkenfysiotherapie nu ook in Middelburg
Feit geplaatst op 14 januari 2015

Voor behandelingen door onze bekkenfysiotherapeute Jacqueline de Bliek kunt u ook terecht in Middelburg.
Op maandag en donderdag is zij werkzaam in Vlissingen, op dinsdag (hele dag)  en woensdagmiddag in Middelburg.
Voor beide locaties kunt u voor een afspraak bellen naar Fysiotherapie Rozengracht.
Telefoonnummer: 417071

Werkadres Middelburg:
Schenge 4
4335 XS Middelburg
(Zeeland Gezond)
 
 

Aangesloten bij landelijk netwerk Onconet - Fit ondanks kanker
Feit geplaatst op 15 januari 2015

Onconet Streeft ernaar dat patiënten in heel Nederland een deskundige fysiotherapeut in de eigen woonomgeving kunnen vinden voor begeleiding bij behoud of verbetering van fitheid rondom de medische behandeling voor kanker.

Fysiotherapie Rozengracht is aangesloten bij dit netwerk en te vinden op de zorgzoeker van Onconet.
 
 

Beweegprogramma Diabetes Mellitus type 2 voor allochtone vrouwen
Feit geplaatst op 12 februari 2014

Allochtone vrouwen in Nederland hebben een gezondheid- alsmede beweegachterstand in vergelijking met autochtone vrouwen. In deze groep vrouwen komt ook regelmatig Diabetes Mellitus type 2 voor. Onder begeleiding van een vrouwelijke fysiotherapeut kunnen allochtone vrouwen met DM 2 deelnemen in een speciaal voor hen opgezet beweegprogramma Diabetes Mellitus type 2.
Belangrijke onderdelen van het programma zijn onder andere de sociale netwerkbenadering, actieve participatie, plezier in beweging en structurele inbedding.

Ook het thema voeding zal in dit beweegprogramma aan bod komen.
Hiervoor zal een diëtiste de deelnemers inlichten over hun voeding- en kookgewoonten.

Het programma duurt 3 maanden.

 
 
 

Gesuperviseerde looptherapie bij Claudicatio Intermittens
Feit geplaatst op 20 augustus 2013

Bij patiënten met claudicatio intermittens (“etalagebenen") is aangetoond dat conservatieve behandeling, waarbij patiënten gestimuleerd worden veel te lopen, meestal leidt tot verbetering van de loopafstand. Er zijn veel onderzoeken gedaan waarin looptraining vergeleken werd met andere vormen van behandeling. Uit al die onderzoeken bleek dat de maximale pijnvrije loopafstand na looptherapie duidelijk verbeterd was (tot 210%).

Over de precieze mechanismen die verantwoordelijk zijn voor de verbetering van de loopafstand is helaas nog weinig bekend. Uit alle onderzoeken komt naar voren dat een loopprogramma, waarbij minimaal drie keer per week tegen de maximale pijngrens aan wordt gelopen, het beste resultaat geeft.

Het beste resultaat krijgt u zodra u begeleiding krijgt van een fysiotherapeut die is speciaal in claudicatio intermittens is geschoold. Fysiotherapie Rozengracht kan u deze begeleiding bieden door een geschoolde fysiotherapeut.

 
 
 

Extra trainen naast uw behandeling met de revalidatiekaart:
Feit geplaatst op 11 juli 2013

Het onder begeleiding aangeleerde trainingsprogramma kan extra individueel getraind worden (na het normale behandelingstraject) met een revalidatie 10-ritten kaart. Dit is een kaart exclusief voor patiënten die onder behandeling zijn geweest van Fysiotherapie Rozengracht en is verkrijgbaar via uw fysiotherapeut. Hiervoor geldt een speciaal tarief van € 30. De kaart wordt door de patiënt zelf betaald en geeft alleen recht op het trainen van datgene wat op het trainingsschema staat.

Om overbelasting van de oefenzaal te voorkomen kunt u vooraf inschrijven voor een bepaalde tijd.
Indien u om welke reden dan ook niet aanwezig kunt zijn, dient dit 24 uur voor de afgesproken behandeling gemeld te worden. Anders wordt de sessie van uw kaart afgeschreven. De kaart dient voor aanvang van de sessie afgetekend te worden door de secretaresse of indien niet aanwezig een van de fysiotherapeuten.

U kunt per sessie maximaal 1 uur trainen.

 
 
 

DTF: Directe Toegang Fysiotherapie. Wat betekent dat voor u?
Feit geplaatst op 28 januari 2013

U heeft geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

 
 
   
  Stuur ons een e-mail...