Specialisaties

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

 

Dry Needling gebruikt acupunctuur naalden waarmee kortdurend een zogenaamd ‘triggerpoint’ in de spier wordt geprikkeld. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Hierbij kan men denken aan lage rugpijn die uitstraalt vanuit een bilspier naar het been.

 

De fysiotherapeut zal eerst door een gesprek en een gericht onderzoek uw klachten nader analyseren. Daarna worden de spieren verder onderzocht die mogelijk uw pijn veroorzaken. Specifiek wordt in de spieren gezocht naar de bewuste triggerpoints. Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan. Dat geeft kortdurend een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid en/of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden. Dry Needling maakt immers deel uit van een totaalbehandeling.

 

 

Meer informatie vindt u op:

www.dryneedling.nl