Groepsbehandelingen

  • Home
  • Oncologische Revalidatie

Beweegprogramma Oncologische Revalidatie

Na hart- en vaatziekten is kanker in Nederland de tweede doodsoorzaak. Bij vrouwen tussen de dertig en zestig jaar is zelfs kanker zelfs de eerste. Een op de drie mensen in Nederland krijgt kanker. In 2016 was het aantal nieuwe gevallen van kanker in Nederland 108.450.

 

Hoewel de behandelmethoden voor kanker steeds beter worden, kan de ziekte zelf evenals de behandelingen van de ziekte zorgen voor een verminderde kwaliteit van leven. Door goede nazorg kan deze factor positief beïnvloed worden.

 

Het beweegprogramma oncologische revalidatie is een trainingsprogramma dat in groepsverband wordt aangeboden onder begeleiding van een gespecialiseerde oncologiefysiotherapeut. Het beweegprogramma heeft als doel het ontwikkelen en in stand houden of verbeteren van een actieve leefstijl en het optimaliseren van de kwaliteit van leven. Daarnaast is er aandacht voor het verleggen van grenzen of het omgaan met grenzen (herkennen wanneer men te ver gaat). De persoonlijke wensen en doelen van de patiënt bepalen het uitgangspunt voor de revalidatie.

 

Het beweegprogramma kan gevolgd worden tijdens de behandeling, na de behandeling en in de palliatieve fase. In een enkel geval zal een cliënt ook nog fysiotherapie op individuele basis nodig hebben, bijvoorbeeld bij lymfoedeem, verklevingen van littekens of andere beperkingen.

 

Voor meer informatie:
(praktijkinfo)

 

Meer informatie vindt u op:
• Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie  nvfl.nl

• Koninklijk Nederlands Genootschap voor fysiotherapie kngf.nl

onconet.nu