Specialisaties

  • Home
  • Medische Trainingstherapie

Medische Trainingstherapie

Medische trainingstherapie is gericht op functieherstel van klachten aan het bewegingsapparaat. Om optimaal te kunnen functioneren is het belangrijk dat er een balans is tussen belasten en aankunnen van de belasting = belastbaarheid. Er moet een evenwicht zijn om klachten te voorkomen. Medische trainingstherapie is speciaal gericht op functioneel trainen van spieren die het gewricht sturen. Goede sturing zorgt voor beter bewegen en voorkomen van klachten.

 

Training zal bestaan uit oefeningen voor kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en stabilisatie m.b.v. apparatuur of oefenmateriaal.
Er wordt een individueel oefen en/of trainingsprogramma afgewerkt. Dit wordt indien nodig regelmatig aangepast aan de hand van tussentijdse evaluatie.
Medische trainingstherapie kan een aanvulling of aansluiting zijn van fysiotherapie of manuele therapie waarmee u eerst behandeld bent.

 

U kunt individueel trainen of in kleine groepjes van 3 a 4 personen, waarbij ieder zijn eigen individuele programma afwerkt.

 

Vergoeding

Fysiotherapie bij personen tot 18 jaar zit in het basispakket. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering noodzakelijk voor vergoeding. Vraag dit na bij uw verzekeringsmaatschappij.


Meer informatie vindt u op:

www.hyperlink.nl